5 Ekim 2008 Pazar

PKK karakola saldırdı: 15 şehit

Hain saldırı: 15 şehit

4/10/2008

PKK Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin Irak sınırındaki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na saldırı düzenledi. Çatışmalarda 15 asker şehit oldu. 23 terörist öldürüldü.

ANKARA - Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde bulunan Aktütün Jandarma Sınır Bölüğüne bölücü terör örgütünün Irak’ın kuzeyinde bulunan unsurları tarafından dün yapılan saldırıda, 15 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu, 23 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 2 uzman erbaş ile de henüz temas kurulamadığını bildirdi.


Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Genelkurmay Karargahı’nda düzenlediği basın toplantısında, Hakkari’nin Şemdinli ilçesi bölgesinde bulunan Aktütün Jandarma Sınır Bölüğünün batıdan emniyetini sağlayan Bayraktepe’deki unsurlarına karşı dün öğleden sonraki saatlerde bölücü terör örgütü tarafından Irak’ın kuzeyinde bulunan ağır silahlarının da desteğiyle saldırı girişiminde bulunulduğunu kaydetti. Tuğgeneral Gürak, saldırıdan önce bir jandarma özel harekat timiyle takviye edilen emniyet unsurlarının bulunduğu Bayraktepe bölgesinde bir bölüğe yakın kuvvet olduğunu ifade ederek, ayrıca bölgenin gelişmelere bağlı olarak bir jandarma özel harekat bölüğü ve bir komando bölüğüyle de takviye edildiğini söyledi.

Çatışmanın başlamasından önce görüntü alınan bölgelerin topçu ve havanlarla ateş altına alındığını ve 2 kol taarruz helikopterlerinin de bölgede görev aldığını anlatan Tuğgeneral Gürak, ayrıca Aktütün Karakoluna 10 kilometre mesafede Irak’ın kuzeyinde bir terörist grup tespit edildiğini ve bu terörist grubun önce Hava Kuvvetleri, daha sonra topçu tarafından ateş altına alındığını belirtti.
Çatışmaların akşam karanlığına kadar devam ettiğini bildiren Tuğgeneral Gürak, şöyle konuştu: "Çatışmalar esnasında 1 astsubay, 6 uzman erbaş, 8 erbaş ve er olmak üzere 15 güvenlik görevlisi şehit olmuştur. Zayiatın büyük kısmı Irak’ın kuzeyinden yapılan ağır silah atışları nedeniyle meydana gelmiştir. Çatışmada yaralanan personel tedavi edilmek üzere uçakla Ankara’ya getirilmektedir.
2 uzman erbaş ile henüz temas kurulamamış olup, bölgede arama faaliyetleri devam etmektedir. Çatışmalar süresince 23 terörist etkisiz hale getirilmiş olup, Hava Kuvvetleri ve topçu ateşleri sonucunda etkisiz hale getirilen terörist miktarı henüz tespit edilememiştir. Şehit olan personelimize Allah’tan rahmet, silah arkadaşlarına ve onların değerli ailelerine, yüce milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bölücü terör örgütü ile mücadeleye, yurt içinde ve yurt dışında artan bir kararlılıkla devam edilecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmamalıdır." Tuğgeneral Gürak, bir soru üzerine, 2 personelin ağır yaralı olduğunu, bölgede arama tarama faaliyetlerinin devam ettiğini bildirdi.

350 TERÖRİST SALDIRDI

Aktütün Karakolu saldırısında, terör örgütü PKK’nın bir süredir hazırlık yaptığı, örgütün Kuzey Irak’ta bulunan Kandil’den sonraki en büyük kampı Zap’ta barınan teröristleri kullandığı ortaya çıktı. Saldırıdan önce teröristlerin Irak toprakları içine sınıra yakın bölgelerde uçak ve helikopterlerin bombalamalarına karşı çok sayıda sığınak hazırladığı ve buralarda saklandığı öne sürüldü.

UZAK KORUMALAR HEDEF ALINDI

Çeşitli kaynaklardan alınan bilgilere göre Aktütün Karakolu'na yönelik dünkü saldırıya yaklaşık 350 terörist katıldı. PKK'lılar saldırıya uçaksavar, ağır makineli biksi, taşınabilir havan toplarıyla geldi.

Dün saat 13.00 sıralarında başlayan saldırıda teröristler önce, Aktütün Karakolu’nun uzak korumasını sağlayan Bayraktepe kesiminde konuşlandırılan askerleri hedef aldı. Bu bölgeye uçaksavar ve ağır makineli silahlarla saldıran teröristler, askerleri de burada şehit etti.

Saldırı sırasında Aktütün Jandarma Karakolu’nda daha önceden konuşlandırılan Jandarma Özel Harekat Timleri teröristlere anında karşılık verdi ve şidetli çatışma saatler sürdü. Çatışmanın sürdüğü sırada Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’ndan kalkan kobra tipi helikopterler teröristlerin bulunduğu alanı bombaladı. Çatışma ve bombardımanda teröristlerden 23’ü öldürülürken diğer teröristler yanlarında getirdikleri uçaksavar, ağır makineli silahları ve bu silahları taşıdıkları katırları da burada bırakarak Irak topraklarına kaçmaya başladı.

KÖYDE EVLER DE İSABET ALDI

Aktütün Jandarma Karakolu’na yapılan saldırı sırasında Aktütün Köyü’nde oturanlar evlerinden dışarı çıkamadı. Jandarma karakolu ve evlerin içice bulunduğu köyde PKK’lıların uçaksavar ve roketatarlarla yaptığı saldırıda bazı evlerin isabet alıp hasar gördüğü belirtildi.

Köylüler silah seslerinin saatlerce sürdüğünü belirterek, “Yoğun ateş altında kaldık, güpegündüz yapılan saldırı sırasında çocuklarımızın çoğu dışarıda oyun oynuyordu. Yoğun ateş altında kalınca herkes saklanabileceği yerler kaçtı. Köye giriş ve çıkışlar da yasaklandı” dedi.

BORDO BERELİLERDEN SICAK TAKİP

Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın Bordo Bereli timleri, kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için başlattıkları kapsamlı operasyon sürüyor. Bordo Berelilere bölgeye indirilen Jandarma Özel Harekat Timleri ve özel eğitimli komandolar da destek verirken, kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için timler sınırın karşı tarafına geçerek sıcak takip yapıyor.

Hava destekli sürdürülen operasyonlarda Türkiye- Irak sınırında yer yer şiddetli çatışmalar çıkarken, kobra helikopterler Aktütün Karakolu'na saldıran teröristlerin daha önceden saklanmak için kazdığı sığınakları gün boyu vurmaya devam etti.

AĞIR YARALILAR ANKARA’YA SEVK EDİLDİ

Aktütün saldırısında 21 askerin yaralandığı ve bunlardan 2’sinin durumu ağır olduğu belirtildi. Bu arada, yaralanan askerlerden sağlık durumu ciddi olan 6 asker Hakkari Askeri Hastane ve Yüksekova Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından helikopterle Van’a getirildi. Van Askeri Hastanesi'nde tedavi altına alınan ve dün geceyi burada geçiren yaralı askerler, sağlık durumlarının kötüye gitmesi üzerine Genelkurmay Başkanlığı tarafından Van'a ambulans uçak gönderildi. Sabah erken saatlerinde Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığı'na inen ambulans uçak, buradan yaralı askerleri alarak Ankara’ya hareket etti. Yaralı askerlerin tedavisine Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde devam edileceği belirtildi.

KANDİL'DE KARAR VERDİLER

Çeşitli kaynaklara göre hain saldırının planları, 26 Eylül'de Kandil Dağı'nda toplanan PKK'nın üst düzey yöneticilerinin katıldığı toplantıda yapıldı. Aralarında Murat Karayılan, Cemil Bayık, Feyman Hüseyin, Duran Kalkan'ın da bulunduğu 30 kadar PKK yöneticisi, sonbaharda yapılacak eylemleri kararlaştırdı. Toplantıda PKK7nın İran’da faaliyet gösteren kolu olan PJAK geçici olarak İran topraklarına çekilip, sınırdan Türkiye’deki jandarma karakolları ve askeri hedeflere saldırması talimatı verildi.

KYB: TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI KANDİL ÜZERİNDE

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin lideri olduğu Kürdistan Yurtsever Birliği’nin internet sitesi, Türk savaş uçaklarının bugün Kuzey Irak’taki PKK’lı terörislerin üs olarak kullandığı Kandil Dağı üzerinde uçtuğu haberini verdi. İnternet sitesinin bölgedeki kaynaklara dayanarak verdiği haberde, savaş uçaklarının henüz herhangi bir bombalama operasyonuna katılmadığını, bu uçuşların keşif amaçlı olduğu belirtildi.



MAYIS'TA 9 ŞEHİT VERMİŞTİK

Aktütün Köyü'nün hemen yakınında bulunan aynı karakola, geçen 9 Mayıs günü ağır silahlarla Irak'tan gelip baskın girişiminde bulunan kalabalık PKK'lı grubu püskürtülmüştü. Saatlerce süren çatışmada 19 terörist öldürülürken, 6 asker şehit düşmüştü.(aa,dha)


Şehitlerin kimlikleri

4/10/2008

Aktütün Karakolu'na yapılan saldırıda şehit olan askerlerin kimlikleri açıklandı

ANKARA - Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki çatışmada şehit olan 15 güvenlik görevlisinin isimlerini duyurdu.
Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre şehit askerlerin adları ve doğum yerleri şöyle:
-Jandarma Astsubay Çavuş Hasan Önal (Eskişehir, bekar)
-Piyade Uzman Çavuş Cahit Yıldırım (Erzurum, evli)
-Piyade Uzman Çavuş Selçuk Can (Osmaniye, evli)
-Jandarma Uzman Çavuş Hasan Aygör (Kırıkkale, bekar)
-Jandarma Uzman Çavuş Egemen Yıldız (İzmir, bekar)
-Jandarma Uzman Çavuş Ozan Onur İlgen (Adana, bekar)
-Jandarma Uzman Onbaşı Rasim Eser (Mersin, bekar)
-Piyade Çavuş İlhan Küçüksolak (Kastamonu)
-Piyade Er Halil İbrahim Aralık (Denizli-Kale)
-Piyade Er Muhammet Aydemir (Artvin)
-Piyade Er Davut İlbaş (Siirt)
-Piyade Er Ramazan Yeşil (Antalya-Serik)
-Jandarma Er Oktay Karakelle (Bayburt, bekar)
-Jandarma Er Hakkı Aran (Diyarbakır, bekar)
-Jandarma Er Çağlar Mengü (Ordu, bekar)
Açıklamada, ayrıca şehitlerin cenazelerinin bugün Hakkari’de yapılacak törenin andından Van’dan uçakla memleketlerine gönderileceği belirtilerek şunlar kaydedildi:
"Olayın duyulması üzerine gerek devlet erkanı gerekse sivil toplum kuruluşları ve özellikle aziz halkımızını Genelkurmay Başkanlığının santralinin kitlenmesine sebep olmak suretiyle olayı telin eden açıklama, duygu ve temennilerine şükranlarımızı sunuyoruz.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölücü terör örgütüyle mücadelesi aldığı bu destek ile azim ve kararlılıkla devam edecektir." (aa)


PKK baskını tüm dünyada yankı buldu.


04/10/2008

PKK’nın karakol baskını dünyada da yankı buldu: BBC, “Türk askerleri çatışmalarda öldürüldü derken, CNN International saldırının “Kürt asilerin son birkaç aydaki en öldürücü eylemi olduğunu belirtti



LONDRA - Hakkari Şemdinli Aktütün Karakolu’na karşı PKK terör örgütü tarafından düzenlenen saldırı sonucu 15 Türk askerin şehit edilmesi olayı dünya medyasında yankı buldu. BBC, “Türk askerleri çatışmalarda öldürüldü derken, CNN International saldırının “Kürt asilerin” son birkaç aydaki en öldürücü eylemi olduğunu belirtti.
İngiliz yayın kurumu BBC, “Kürt asilerinin 15 askeri öldürdüğünü bildirdiği haberinde ordu ile “asiler” arasında sık sık çatışmalar olduğunu kaydetti.
Türkiye’nin 2008 yılının başından beri Kuzey Irak’a çeşitli operasyonlar düzenlediğini kaydeden BBC, “Generaller, PKK’yı, bölgeyi Türkiye’nin güney ve doğu bölgelerindeki Türk kuvvetlerine karşı öldürücü saldırıları planlamak üzere barınak olarak kullanmakla suçluyor” dedi.
PKK’nın son dönemde sorumlu tutulduğu büyük saldırılara dikkat çeken BBC, ayrıca üç Alman dağcısının kaçırılması olayını da anımsattı.
CNN International ise, Aktütün Karakolu saldırısına ilişkin TSK açıklamalarına dikkat çekerken “Saldırının, son birkaç aydaki Kürt asilerinin, Türk askerlerine yönelik en öldürücü saldırısı gibi görüldüğüönü de belirtti.
Aktütün saldırısını duyuran Alman yayın kurumu Deutsche Welle ise, “Yasadışı PKK örgütünün, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde bulunan Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü’ne düzenlediği saldırıda 15 güvenlik görevlisi yaşamını yitirdi” dedi.(anka)

Yukarda ki haber alıntıdır. Bu haberle ilgili olarak kendi yorumum aşagıdadır.

Yazarın Yorumu :

Bu haberlerle ilgili kendi yorumum olaraktan en iyi çözüm ve kökten ve bir o kadar da zor olan bir çözüm kuzey ırakta yaşayanları kökten kaldırmak savaşa girmek yada korkutmak bir şekilde bu da kuzey ırak için yaptırım yapmak lazım ama bizim devlet büyüklerimiz osmanlı nın duraklama döneminde olduğu gibi çaresizler nedeni de bu işi yapamayacak kadar cesur değiller. Akılları fikirleri yolsuzluk ve kendi menfaatları dahilinde önplanda tuttukları kendi çevresini zenginleştirmek dahilinde yaptikları herşeyin üstünü örtmek. Bu konunun bu konu ile ne alakası var diyebilirsiniz biraz geri biraz ileri sararsanız hayatı bir onceki konu deniz feneri şimdiki konu ise şehitlerimiz cesur evlatlarımız.

5 defa aynı karakola baskın yapılmış peki neden önlem alınamıyor neden ordu burayı daha sağlam bir karakol yapamıyor bu kadar önemli bir konumu varsa 350 kişilik bir pkk dan nasıl haberleri olmaz.

Hayatımız bu kadar basit işte. Verdikleri emirler ve yaptırımları yetersiz. Ben bu işi yaparım diyebilecek bir devletimiz yok malesef olanları da ya astılar ya da öldürüldüler.

Amerika yada Ab nin boyunduruğu altında bağımsız bir devlet ve cumhuriyetci bir devlet olarak övünüyoruz. Atam ATATÜRK olsaydı şuan ne Deniz Baykal ne de Erdogan ne de Bahçeli gibi siyasetçiler ortada kalırdı. Dtp diye bir parti olmazdı.

İnsan hakları Mahkemesi ne iş yapar? Amerika Irak 'a girince ne iş yapar bu mahkeme güneyde yaşayanlar insan değil mi? Afganistan 'da yaşayanlar ya da adını sayamadığım bir çok ülke Amerika 'nın boyunduruğu altında oralarda ölenler insan değil mi? Biri bana sölesin bu İnsan Hakları Mahkemesi ne iş yapar.

Tek çözüm arkanıza bakmadan kuzey Irak 'ı vurmak. Nasıl Amerika canı sıkılınca yada petrol sıkıntısı olunca Afganistan ya da Irak 'a giriyor. Kimse de sesini çıkaramıyor. AB karşı çıkamıyor.

Hey gidi hey ne zaman kendi madenimizi kendimiz dilediğimiz şekilde çıkarıp kullanabileceğiz. Ne zaman şehit vermeyeceğiz.

Tek çözüm Kuzey Irak nedeni bu Pkk nereden buluyor havan toplarını hele ki uçak savarları kim sağlıyor bunları hepimiz biliyoruz. Bilmediğimiz şey ise ne zaman birlik beraberliğimiz ile bu işe son verebileceğiz. Umarım yakın zamanda olur.

Umut...

Hiç yorum yok: