29 Ocak 2009 Perşembe

Firefox ( Mozilla ) Eklentileri

Firefox ( Mozilla ) Eklentileri
İnternetde rahatça gezinmek için explorer dan verim alamıyorsanız ve ikide bir internet gezgininiz hata veriyorsa firefox 3.0 tercih etmelisiniz. İnternet explorer 'dan kat kat daha iyi bir internet gezgini özellikleri çok iyi ve bir çok tema seçeneği olan açık kaynaklı bir web browseri olmaktadır.

Explorer dan tek farkı plug-in eklenti dosyalarını eklemek durumunda kalmanızdır. Çok güzel eklentiler sunmaktadır. İnternet explorer a bağımlı kalmak ve ikide bir hata mesajlarını görmek yerine ondan daha iyi bir program neden kullanmıyorsunuz.

Firefox indirmek için tıklayınız.

Firefox ( Mozilla ) Eklentileri
Media Player Eklentisi buradan indirebilirsiniz.

Divx Web Player 1.4.0 Beta 2 buradan indirebilirsiniz.

Ücretsiz DivX Web Player kullanıcılara DivX videolarını direk Web tarayıcısında oynatma olanağı sunuyor.InternetExplorer, Firefox, Mozilla, Netscape ve Opera desteklenen tarayıcılararasında. DivX Web Player ayrıca size pencerede veya tam ekran modundafilmleri izleme olanağı sunuyor.Divx videolarınızı artık kolayca oynatabileceksiniz.

Divx Web Player 1.4 Beta 5 buradan indirebilirsiniz.

Add Block Plus buradan indirebilirsiniz.
Rahatsız edici pop-up yani kendiliğinden açılan pencerelerden bıktım usandım diyorsanız bu eklentiyi size tavsiye ederim çok basit kullanımlı.

Download Status Bar buradan indirebilirsiniz.
Adından da anlaşıldığı gibi firefox internet gezgininde sol alt kısımda status bar da siz sayfa da gezinirken yüklemeleriniz ne kadar sürdüğünü ve ne kadar zaman kaldığını gösteren bir eklenti.

Ghostery : buradan indirebilirsiniz.
İnternette Takip Edilmeyin.
Biri Sizi gözetlemesin bilgileriniz çalınmasın istiyorsanız bu yazıyı dikkatlice okuyunuz.

Sizi takip edenleri gözetim altında tutun.

"İnternet böcekleri" olarak bilinen ve web üzerinde dolaşırken(herhangi bir sebeple) bilgilerinizi toplayan araçların kullanıldığı sitelere giriş yaptığınızda, Firefox'un sizi uyarmasını ister misiniz? Ghostery adlı eklenti tam olarak bu işe yarıyor.


100'ün üzerindeki farklı türde web böceğini takip altına alabilen Ghostery, Sitemeter, Google veya Amazon gibi script'leri kullanan sitelere giriş yaptığınızda, sayfanın üst kısmında o adreste ikamet eden internet böceklerini listeliyor.

Her Böcek Tehlikeli Değil

Uyarı balonu 15 saniye sonra otomatik kapanıyor. Diğer yandan, web böceklerinin tamamının kötü amaçlar taşımadığını da belirtmekte fayda var. Google'ın arama sisteminden tutun da, birçok üçüncü parti yorum yapma araçları da web böceklerini kullanıyor. Yine de, bir sayfada hangi böceklerin gizlendiğini bilmekte fayda var.

Firefox'u Hızlandırın (Süper Hızlı)


Firefox da boş bir sayfa açın
about:config yazarak ince ayar penceresine ulaşırsınız.

"network.http.pipelining
network.http.proxy.pipelining
network.http.pipelining.maxrequests"

Bu üç satırı bulmanız gerekmektedir.
İlk iki satır karşılığı "false" ise "true" yazın
Son satır değeri genellikle "8" dir bu değeri "30" yapın

Son olarak;
"nglayout.initialpaint.delay" yazılı yeni bir satır açmanız gerekmektedir.
Bunun içinde sağ click Yeni>Interger seçin.
İlk gelen pencereye Integer adı olarak "nglayout.initialpaint.delay" değerini gir tamamı tıklayınız, ikinci gelen pencereye değer olarak "0"girip tamamı tıklayınız ve firefox 'u tekrar kapatıp açınız.

Alıntıdır.

Hiç yorum yok: